Protected by Copyscape Plagiarism Checker Software

vineri

Masti de Halloween ... buhuhu :))

Astazi este  petrecere de Halloween in comunitatea noastra ...asa ca ne-am pus pe treaba si ne-am facut masti din ziare dupa metoda "Papire mache " si cand spun noi ma refer la persoana mea si inca o droaie de copiii :)) ...


Materiale trebuincioase : folie de aluminiu , banda adeziva  , ziare taiate in fasii,o cana de faina /aracet,o pensula ,vopseluri si alte obiecte de decoratie ( pene,paiete,strasuri,etc)


Pasul 1: Se ia  folia de aluminiu, se impatureste in mai  multe straturi ,apoi  se ia cu ajutorul ei mulajul fetei .... apoi  adica aplicati banda adeziva pe toata suprafata mulajului ptr a ii da o trainicire .

Pasul 2: Taiati ziarele in hartie si pregatiti amestecul pentru papire mache ..fie clasic cu faina ..fie cu aracet/lipici/ adeziv de tapet.

Pasul 3 : Incepeti aplicarea ziarelor pe suprafata mulajului obtinut mai devreme din folia de aluminiu ...strat peste strat pana vedeti ca este de ajuns ca si consistenta si aspect ... Ca sa va fie usor ultimul strat  inlocuiti-l cu hartie alba obisnuita .

Pasul 4 : Lasati masca la uscat ...sau daca va grabiti ..la cuptor 180 de grade cca 20-30 de min

Pasul 5 : Vopsiti sau daca aveti ceva servetele speciale puteti folosii direct tehnica servetelului

Pasul 6 : Decorati dupa placere si nevoie

Iata cam ce am obtinut noi :


Masca intreaga :




Jumatate de masca :




 Lucru pe bucata cca 20 de min ( fara sa punem la socoteala timpul de uscare ) ...Costuri 0 ptr ca am avut totul in casa .. Am petrecut impreuna o dupa amiaza frumoasa si in 30 de minute vom pleca impreuna la petrecerea de Haloween mandrii de mascutele noastre ...
 Sa aveti un Halloween pe masura ... .: Get one @ BlinkieBee.com :.


joi

Alti copacei ....





De data asta au primit si nume :)


Armonie de toamna :




Detaliu baza:



Confectionat pe aceesi metoda cu "Copac cu margelute " la care am adaugat o ramura uscata  rasucita ciudat :) ...si in loc de baza din lemne am folosit un vechi ghiveci pe care l-am orant cu sfoara de canepa si un ornament fundita facut din frunze uscate de stuf si o margea mai mare ...inauntru ghivelciului am asezat bete de diverse dimensiuni ca sa pot prinde "radacinile" de ele..apoi la suprafata am pus castane ( mi se terminasera betele :)) ) .Obiectul obtinut are cca 50 de cm si vro 20+ cm latime ...

Copacelul minunat :




 

Detaliu coroana :







Detaliu baza :





 Conectionat pe aceasi metoda ca " Copacul cu margelute " ...numai ca de data asta am imprastiat si ceva margelute pe baza din bete sugerand poamele risipite pe jos .Este o decoratie de 20 de cm inaltime si cca 10 latime .
Sursa foto: arhiva personala 

miercuri

Reinventeaza ziarele si revistele din debara ;)

Cu totii avem prin casa ziare, reviste brosuri sau foldere publicitare , mai vechi sau mai noi ...unii le reciclam ,altii le aruncam la gunoi sau  le folosim la  spalatul geamurilor ,impachetat ,protejarea podelelor la zugravit etc etc etc .Dar ce ai zice daca ti-as spune ca poti face din ele si diverse obiecte foarte utile la casa omului ...mai ales daca in acea casa mai sunt si copiii ...Obiecte cum ar fi ..niste cosulete ...niste suporturi ptr pahare ...si lista ar putea continua . Asadar materielele ptr astazi sunt niste foldere publicitare si optional o sfoara si o panglica pe amandoua le vom folosi ca accesorii ...Mai aveti nevoie de aracet/lipici si o foarfeca ...Eu am folosit un folder publicitar cu hartie semi-lucioasa ( nici super lucioasa ca o revista ..nici mata ca o hartie de ziar obisnuit)





Eu am decis sa fac niste cosulete si 2 modele de suporturi pentru pahare : unul patratos si celalant rotund  .


Pasul 1 este unul comun oricarui obiect pe care doriti sa il realizati ..acesta este pregatirea fasiilor de hartie :
Taiati fasii de cca 5-6-7 cm , in functie de grosimea pe care o doriti (vezi nr1 din poza 2 ) ....apoi impaturiti, in lung,  fasia pe jumatate  ,aplicati aracet lipici pentru a ii da stabilitate..daca vi se pare prea groasa fasia  o mai puteti incaodata impaturi...( vezi nr2 din poza 2) .


Pasul 2 pentru cosulete si/sau suporturi de pahare patrate .Luati 2 fasi prelucrate si puneti-le in cruce ..ca nu "fuga" puteti adauga o picatura de lipici...acestea vor forma axele principale ,.de aici incepeti sa adaugati alte fasi de-o parte si de alta a axelor formate  ..una pe fata ...una pe dos ..astfel incat sa obtineti o urzeala ( vezi nr 3 poza 2) .
     -Pentru suportul pentru pahare patrat : cand ati ajuns la dimensiunea dorita ,lipiti fiecare ita cu aracet si indepartati cu foarfeca excesul de hartie, apoi faceti un tiv din sfoara/panglica /etc .
     -Pentru cosulet :  cand considerati ca dimensiunea cosuletului este suficienta pentru voi ,aplicati o picatura de lipici/aracet sub fiecare ita din urzeala ..acesta va forma fundul cosului ... apoi indoiti la 90° itele si incepeti sa impletiti pe verticala astfel incat sa obtineti peretii cosului .Cand ati ajuns la inaltimea dorita ,aplicati o picatura de aracet sub toate itele, apoi  inlaturati cu foarfeca excesul de hartie .Ca un finish touch puteti adauga  sfoara sau panglica fie ca tiv ptr margini ..fie ca si decoratii. 


Pasul 2 pentru suportul rotund :Luati o fasie prelucrata si incercati sa o rulati de la un capat la altul astfel incat sa obtineti o spirala compacta care va servii ca centru al suportului (nr 4 poza 2). Eu am alternat spiralele de hartie cu spirale de sfoara de canepa obtinand astfel mai multe straturi pe principul un strat de hartie unul de sfoara .Cand am ajuns la dimensiunea dorita am adaugat o panglica pe post de margine de suport.


Iata rezultatele :





Costuri 0 ...asta daca aveti in casa un pic de lipici/aracet , ceva panglicute si sforicele ;)
Daca aveti rabdare puteti impletii de la cosulete si cutiutie pana la cosuri de birou pentru hartie ...mult succes si spor la munca ...

"Papier mâché" cel mai ieftin si la indemana material

Tehnica "Papier mâché" este o tehnica foarte veche aparuta cam in
aceeasi perioada cu hartia in China ,apoi treptat s-a extins in toata lumea .
In Europa a fost brevetata in  1772 de catre  britanicul Henry Clay si folosita pe scara larga atat ca alternativa la foarte  multe materiale scumpe  cum ar fi spre exemplu:  in constructii ptr lemnul curbat sau ca alternativa ieftina la celebrele papusi de portelan .... Papire mache vine din limba franceza si s-ar traduce ca  Hârtie mestecată...adica o combinatie de mai multe straturi de hartie poroasa ( cel mai indicata hartia de ziar) si /sau bucatele de textile asamblate prin lipire cu un adeziv umed.
Adezivul poate fi facut in casa fie dupa metoda clasica ( apa cu faina ), fie un amestec de lipici/aracet cu apa sau un adeziv pentru tapet pe care il puteti gasi in orice magazin de materiale de constructii .


Metoda de folosire este simpla se inmoaie bucatile de hartie/textila in adeziv ..si se lipeste in straturi astfel incat sa obtineti obiectul dorit de voi ..se lasa la uscat sau se baga la cuptor ptr uscare ( depinde de cat de dispusi sunteti sa asteptati uscarea ) ...dupa uscare se picteaza si decoreaza dupa dorinta/stil/utilitate .


Sfaturi:
   - Sa aveti intotdeauna o pensula la indemana pentru uniformizare si indepartarea excesului de adeziv
   - Este o metoda care cam lasa urme in urma ..asa ca inainte sa va apucati de lucru asigurati-va protectia suprafetelor de lucru.
   -Taiati si pregatiti-va  hartia/textila inainte sa va apucati de lucru  va va i mai usor 
   - Daca aveti surplus de adeziv clasic ( cel cu faina) ..nu il aruncati ,puneti-l intr-un recipient (o caserola spre ex) si bagati-l in congelator ..cand mai aveti nevoie il scoateti si ie il lasati sa se dezghete  fie bagati-l 1 min la microunde.


Costuri minime ..ziare/hartie/ bucati de textile se gasesc in orice casa ..faina nu este foarte scumpa si un pachet este de ajuns ptr cateva zeci, daca nu sute de obiecte  (depinde de marimea obiectului)...daca alegeti varianta de adeziv cu lipici/adeziv sau adeziv de tapet gata facut adaugati la socoteala pretul lor .


Kiki va doreste spor la munca cu voiosie si placere !


Sursa foto: papiermache.co.uk

Un copac cu .... margelute ...

A venit toamna ...frunzele se scutura si pomii vor ramane dezgoliti in curand .. dar ce ai zice de un pom la tine in sufragerie ?!?! Unul plin de culoare care sa iti aline dorul de vara ...de timpul caluros si de pomii plini de frunze si culoare ... E simplu ...iti trebuie doar sarma de cupru , niste bete  sau o piatra pentru suport si ceva margelute pentru decorarea pomuletului....



Sarma de cupru trebuie sa fie nici prea groasa ,nici prea subtire ,o poti gasi fie la un motor ars vechi ...fie sub forma de cablu cu invelis ...fie o poti cumpara ca atare din magazinele de materiale .Eu am avut in casa o sarma (cred ca de la o instalatie electrica era ramas) cu invelis ...asa ca prima faza a fost sa scot minunata sarma din invelisul negricios in care se afla ..Cand am terminat am strans sarma ( avea cca 5m) si am taiat-o in bucati ( cca 50cm ) ..bucatile rezultate au fost stranse intr-un snop ...Alegeti lungimea ramurilor si a radacinilor ( in cazul meu cca 25 cm ramurile si cca 7 radacinile ) iar mijlocul ramas incercati pe cat posibil sa il strangeti impreuna in sensul acelor de ceasornic astfel incat sa obtineti atat trunchiul ( cu cat mai ciudat cu atat mai bine ;) ) cat si prinderea firelor intre ele .. Si aceasta etapa indeplinita treceti la realizarea bazei pe care va sta pomisorul vostru ..o piatra ciudata .. niste bete ... chiar un mic ghiveci/vaza/suport de lumanari umplut cu nisip decorativ ... Eu am folosit bete pline de muschi pentru a oferii un plus de efect ...le-am lipit intre ele ..am avut grija ca la mijloc sa las suficient loc sa pot baga  partea din mijloc a radacinilor pe care am infasurat-o si legatat-o cu ajutorul unui patent de betele cele mai de jos ... restul de fire le-am folosit pentru a crea impresia de radacini care ies dintre betele cazute la pamant ...Cand ati stabilizat pomuletul ...puteti trece la crearea ramurilor ..prin deschiderea lor si aranjarea lor astfel incat sa formati coroana ... Apoi treceti la etapa finala ...decorarea ..eu am folosit margelute de diverse texturi,culori ,forme  pe care le-am prins in mijloc o picatura de lipici ca sa stea la jumatatea ramurii si in varful ramurii o perluta mica ca sa nu se vada urat taietura firului ...Iata rezultatul final :



Partea de jos mai in detaliu

:


     Costuri 0 daca aveti in casa sarma de cupru ....Il puteti oferii cadou ,folosii ca atare ca decoratie sau ca suport de bijuterii sau daca ii puneti un pic de fibra optica il puteti folosi ca corp de iluminat ;)

Sfaturi : 
      -  Aveti foarte mare grija cu baza ..daca prea mica sau prea usoara veti avea surpriza ca pomul vostru sa nu aiba echilibru suficient .Dar mai puteti adauga ..un betisor ..o pietricica in plus..o maslina o atentie :P
      - Daca nu va place trunchiul sau aveti sarma de lita ..o puteti infasura atat pe ramuri cat si pe trunchi astfel incat sa para ca este facut inel peste inel...peste inel

Surse foto : Arhiva personala 

marți

Reteta de utilizat bete si iarba uscata

Se iau niste bete adunate cu grija de prin parc/padure /curte ..si niste iarba uscata ( din cea cu frunza luuunga ca sa fie firul luung ) ..daca nu aveti iarba pe acelasi pricipiu puteti folosi si sfoara de canepa ...se mai adauga niste decoratii ( in cazul meu trandafiri de lut) si/sau vopsele. Ca si unelte nu aveti nevoie decat de pistolul de lipit si o pensula in caz ca aveti de gand sa infrumusetati decoratiunile voastre .



Cu pistolul de lipit construiti o rama din bete ...apoi cu ajutorul firelor de iarba uscata sau de sfoara mascati lipitura astfel incat sa para ca betele sunt legate intre ele doar cu iarba/sfoara ...ati obtinut o rama .Luati firul de iarba/sfora si infasurati-l pe rama ...daca doriti o consistenta mai deansa infasurati firele cat mai apropiata ..o densitate mai raruta ...o infasurare mai raruta. Acest pas fiind complet , ati obtinut baza . Acum cu cealanta parte ramasa incepeti sa treceti firul de iarba/sfora pe principiul clasicelor razboaie taranesti ..odata pe deasupra bazei ..odata pe dedesubt ...odata pe deasupra odata pe dedesubt...pana la umpleti toata baza ... desitatea lucraturii depinde la fel de apropierea/departarea straturilor pe care le teseti .Daca sunteti gata cu tesutul insemana ca sunteti gata de decorare dupa propriul gust ..eu am folosit trandafiri de lut alb facuti manual si pictati cu vopseaua de care aminteam mai sus ... Rezultate : cateva tabloase decorative ..care pot fi folosite atat ca atare dar si ca rame foto ;)..daca aveti destul material si obtineti o mega rama ..puteti chiar sa le folositi fie ca rama ptr colaje sau ca avizier sau memo bord .Iata  cateva rezultate :
                         Rama colaj foto xxl :



 "Tablou "



Alte modele si fotografii in detaliu ,puteti gasii AICI 

Costuri 0... daca aveti decoratiunile la indemana ...timpul de realizare ..in functie de marime si indemanare de la 20 de min ( tabloul mic ) ...la 1 -1 1/2 ore( rama xxl ).Daca o folositi pe post de rama foto sau memo board puteti aplica pozele /hartiutele  fie cu ajutorul unei mici gauri de perforator iar ca sistem de prindere puteti folosii de la panglica la garligutze facute din agrafe de birou

Sfaturi :

- Incercati sa alegeti un tip de iarba cu firul foarte solid ..ca sa evitati ruperea
- Inainte sa va apucati puteti incerca sa putieti firele de iarba una in continuarea celeilante si prin intermediul unui nod sa obtineti un fir mai luung ..sau chiar un ghem
-La constructia ramei aveti grija sa alegeti bete care sa se potriveasca intre ele altfel va trebui sa le prelungiti prin adaugarea altor bete ...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...